Fairholt Street

by Lawson Robb

More photos coming soon.
 
This former pub is being extended below ground and above roof level and will be transformed into a five-bedroom, 5,000sq ft luxury home including cinema room, gym and spa. The period architecture is being retained to the front while the garden addition has seamless glazing and modern urban outdoor terraces. The interior palette is fresh, pure, bright with warm accents and luxurious detailing, a clean and sophisticated style. Vertical lines flow across the property, complimented by concealed soft lighting creating a warm glow. 
 
Dining room:
Patinated brass, dark woods and spice colours provide a warm palette. The sense of a place for reclusion is created by an up-and-over panel in timber veneer, offset by horsehair wall covering with gold metal inlays. The focal point is a three-dimensional metal artwork in three panels of patinated antiqued brass by Peter Weigl. Dining room leather chairs are a Poltrona Frau design. The table is to a bespoke Lawson Robb design with glossed solid oak based and an interior inlay of gold leaf. The table itself is a black stained timber. The bespoke screen dividing dining room from kitchen features a rose gold metal pattern with solid glass backing
 
Cinema / media room:
The focus of the cinema and media room is to playful and glamorous. The bar is curved against the wall, metalicised with antique mirror backing and backlit to provide an ombre effect. This is flanked by propeller-style wall lights. The walls and ceiling are in olive brown suede, providing sound resistance and sensual comfort. The carpet is bespoke inspired by a gemstone pattern. The chairs, suede-backed and leather upholstered are in a turquoise mint
 
Lobby:
The geometrical stairwell in the entrance hall has been designed to look like it is floating. It is detached from the internal wall which is illuminated to throw light vertically through the space. The underneath stair skeleton is in rose gold, offsetting the dark stained oak of the treads. The walls up the stairs are polished plaster and illuminated with linear recessed lights. Either side of the mirror is fluted veneer in eucalyptus, which offers visual texture through its veining.  This is enhanced with horsehair wall covering. The flooring is specified in large gold Bianco Lasa marble. Its characteristic strong veining is purposely mismatched to add texture and balance with the symmetry of the staircase. The bespoke console table offers asymmetric geometry, showing saddle-stitched leather with a Carrara marble top

Other

  • 304
  • 316
  • 291