Knights House

by Finchatton

A rare new-build development in one of central London’s most desirable locations launches this week, created by design and development company Finchatton. Knights House in Cheval Place, Knightsbridge is a discreet address in a quiet residential side street off the Brompton Road. Three apartments offer understated and elegant living accommodation with Finchatton-designed interiors that combine bespoke furnishings and intricate detailing with the latest technology, allowing spaces to be as stylish as they are functional. Book-matched marble bathrooms, hand-crafted joinery, dark oak floors and grand staircases make Knights House a residence with timeless sophistication.

The boutique development is a contemporary four-storey townhouse, with two 3-bedroom apartments and one 2-bedroom apartment, all of which benefit from an on-site concierge providing hotel and lifestyle management services. The 3-bedroom Penthouse has 2,265 square feet of living space and two large terraces, providing al fresco dining space for up to ten with rooftop views over Knightsbridge.

The spacious 2-bedroom lateral apartment, on the first floor, spans 1,601 sq ft, with a large south-facing terrace accessed directly from the master bedroom. A Noir St Laurent marble fireplace takes centre stage in the wide reception and living room.

However, the most impressive apartment in the development is the 4,451 sq ft ground and lower ground apartment, which combines architectural and design features to maximise natural daylight on both floors. The apartment includes three spacious bedrooms, an expansive living and entertainment room, two outdoor terraces, a large wine cellar, cinema screening room and a private garage. Despite its location on the ground and lower ground levels, the apartment has an abundance of natural light and an airy feel, thanks to light wells, terraces with living green walls, floor to ceiling windows and 10ft high ceilings.

Finchatton has also extended its attention to design detail to the front façade of the building, which features sculpted bronze artwork commissioned and created by public artist Julian Stocks, taking inspiration from the willows surrounding the nearby Serpentine in Hyde Park.

Living Room

  • 696
  • 513
  • 427
  • 278

Garden & Outdoor

  • 463

Bedroom

  • 456
  • 298
  • 367
  • 363

Bathroom

  • 608
  • 315
  • 318
  • 300

Dining Room

  • 427

Home Office

  • 474

Study

  • 474

Hallway

  • 349

Staircase

  • 349