Notting Hill

by Landmass London

An ideal London location is only the first impressive aspect of this Notting Hill property.

Just a stone's throw away from Portobello Market, this double basement house was reconfigured to optimise the use fo space and light throughout. The brief specified that there should not be a sense that the inhabitants were underground, and this was achieved by the intelligent use of glass and floor plate configurations.

The focal point of the property is the eye-catching helical staircase, which is also the location of the main source of natural light. There is large roof light, which enables the natural light to permeate the space below. Keeping the property light, contemporary and luxurious, the netural colour palette creates a certain serenity, making this the perfect tranquil home. The addition of recessed joinery handles and shadow gap details give a further sense of luxury to the home.

Exterior

  • 545
  • 332
  • 249
  • 208

Cinema Room

  • 605
  • 295

Staircase

  • 282
  • 208
  • 216
  • 214
  • 208
  • 207
  • 211
  • 202
  • 228
  • 212
  • 211

Bedroom

  • 336
  • 235
  • 230
  • 212
  • 242
  • 220
  • 206
  • 208
  • 237

Bathroom

  • 637
  • 225
  • 222
  • 229
  • 229
  • 235
  • 221
  • 232
  • 226
  • 224
  • 226
  • 227
  • 213
  • 219
  • 234
  • 227
  • 214
  • 230
  • 204
  • 205
  • 204
  • 219
  • 206
  • 216
  • 205
  • 224
  • 223
  • 232
  • 229

Dining Room

  • 295
  • 213
  • 209
  • 225

Kitchen

  • 933
  • 235

Living Room

  • 469
  • 217
  • 203
  • 200
  • 210
  • 220
  • 211
  • 221
  • 214
  • 213
  • 209
  • 196

Wardrobe

  • 262
  • 196
  • 210

Library

  • 356

Study

  • 356